lördag 4 juli 2009

Sista dagen vid Brinkebergskulle sluss

Lite vemodigt är det faktiskt att lämna Brinkebergskulle och slusscaféet. Vi har varit här från och till i mer än en vecka nu.
Vädersnack: Ganska varmt, men också lite svala vindar. Nu på kvällen har det till och med blivit molnigt.
Roger var med i ttela - lokaltidningen idag och det är många som har läst artikeln. Man nickar igenkännande, när man ser oss och vår banderoll på husbilen. Här har vi en länk till artikeln: http://ttela.se/nojekultur/1.513999
Här på caféet finns massor av blommor. För att hålla dem i trim under dessa varma dagar krävs en hel del vattning. Till och med författare Blomberg får idag finna sig i att inte vara i förgrunden på alla bilder utan det blir många blommor.

Under dagen har två av kanalbåtarna gått förbi Diana och Juno. Trafiken av fritidsbåtar ökar hela tiden.










Bredvid slussporten står en fantastisk ek och liksom övervakar slussningen. Den fanns med även vid gamla slussen tid före 1915. Vad har inte den att berätta?
Men om sanningen skall fram så är det Sjöfartsverkets personal, som sitter i en kur här vid slussen och sköter övervakningen av broar och slussar mellan Vänersborg och Trollhättan.


Tack Vera, Kent, John och all övrig personal för en jättetrevlig vecka!

I morgon är det söndag, sista dagen på vår lilla bokturné. Den avslutas med en kulturgudstjänst på Frälsningsarmén i Trollhättan.
M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar