tisdag 30 juni 2009

Stormvindar över Brinkebergskulle slussar

Väderrapporten idag innehåller moln, men fortsatt värme. Vi har hört åskan på avstånd och stormvindar kom så Roger och Vera var tvungna att med handkraft rädda markisen här på caféet.












En sluss väcker alltid intresse. Hit kommer många för att titta. Bara sedan förra veckan ser vi att fritidsbåtarnas antal har ökat. Men även nytto-trafiken går här jämsides, Lurö som slussades här under eftermiddagen verkade vara byggd för att precis passa in i slussen.




Till slusscaféet kommer både människor och djur. Människorna för att svalka sig med glass eller för att äta de goda räkmackorna och igelkotten för att få ett skrovmål röbetssallad.

Tänk vad världen är liten. När Roger står och berättar om boken och kommer in på att farfar var ladugårdsförman på Bergs Säteri i Mellerud då visar det sig att kvinnan som lyssnar känner igen sig. Hennes mormor och morfar bodde i samma arbetarlänga på gården.

Under morgondagen kommer vi att finnas på Trollhättans månadsmarknad.
Möjligen kommer vi att vara här vid Brinkebergskulle under kvällen om vi orkar. Den tryckande värmen gör att det faktiskt är ganska jobbigt ibland.
Strunta i publiceringstiderna, vi sitter inte mitt i natten och bloggar. Nu är klockan snart 21.00
och caféet stänger.

Och sist mannen, som ville vara med i bloggen. Nu kommer han med på väg ut ur bilden.

M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar